• Curse Rapide Zilnice
    80 lei/pers

Excursii în Delta Dunării

Sulina Trans

Ai ajuns în Sulina, mare, soare, liniște, dar cel mai important, ești la câțiva pasi (prin apa smiley) de cea mai frumoasa rezervatie naturala din Europa. Aici sunt 3 trasee principale pe care trebuie sa le vizitați negresit cu ambarcatiunea  si vă spunem și de ce!

 

 

Trasee turistice

Pădurea Letea

Cu pornire din Sulina (bineînteles smiley) , in acest traseu veti descoperi o biodiversitate uimitoare. Primul canal pe care il "cucerim" este canalul Cardon, unul nu foarte spectaculos dar care este acolo parca pentru a te introduce treptat in frumusetea ce urmeaza sa o descoperim. Acest canal era principala ruta de legatura dintre Sulina si localitatile Letea, C.A Rosetti, Cardon si Sfiștofca pana sa se amenajeze drumul pietruit pe care acum se poate circula cu masina! Odata parcursa jumatate din lungimea acestui canal intalnim si intram pe canalul "Bărbosu". Aici incepe spectacolul naturii. Parca aranjati de mana omului, nuferii ne lasa doar o carare mica pe mijloc pe care sa trecem cu barca si sa ii admiram, pe o parte galbeni, pe o parte albi, aceștia ofera o priveliste de vis pentru iubitorii de natură. Se pot observa printre firele de stuf de pe marginea canalului (daca esti atent) păsări mici, cum este "Regele pescar", broscute, broscute testoase, gainuse de balta, rate, egrete albe care umplu atmosfera de viata!

Si uite asa trece aproximativ o ora jumatate fara sa ne dam seama, parcurgem si canalul Magearu care ne poarta direct in satul Letea, unde ne asteapta o masina de teren pentru a vizita faimoasa Padurea Letea. Despre padurea Letea putem scrie multe, dar nu va stric surpriza, pentru ca soferul masinii este si ghidul dumneavoastra. Nu unul cu scoala speciala, insa unul care a trait si crescut acolo si care va spune cele mai frumoase povești (nu legende)

Daca va place pestele, in satul Letea putem manca cele mai bune specialitati traditionale din peste gatite si servite la localnici acasa, insa acest lucru este posibil doar daca programam acest lucru inainte de a porni in excursie.

Acum ca avem si burtile pline cheeky ne imbarcam din nou si pornim catre Sulina, cu ocol pe langa satul Cardon, iesim in Golful Musura pentru a incheia o zi minunata cu o priveliste uimitoare, o intindere de apa in care intalnim pasari, ciulini si scule pescaresti amplasate tacticos in apa!

Pfiuuuu, am ajuns la Sulina, în "probably the best city in the world" :) ! Ce facem in continuare ? Programam excursia de maine, la Lacul Rosulet si Rosu!

Sulina

(plecare)

Canalul Cardon

Canalul Bărbosu

Canalul Magearu

Satul Letea

Satul Cardon

Golful Musura

Sulina

(sosire)

Durata excursiei este de aproximativ 5 ore.


Video

Sulina Trans - Experienta face diferenta !

  • Excursii in Delta Dunarii
  • Transpot Rapid Sulina Tulcea Sulina
  • Rent a bike